Как се избира надежден и здрав плуг

плужно тяло

Производството на плодове, зеленчуци, зърнено-житни култури, грозде и други земеделски продукти изисква да се използват техника и инвентар, благодарение на които се постига отлична почвена обработка. От векове фермерите са използвали плуговете, с чиято помощ облагородяват и подобряват земята така, че да се осигурят отлични условия за развитие на растенията. Един от важните моменти, свързани с инвестицията на такъв тип пособия е покупката на плуг. Когато земеделските стопани са поставени пред избор на решение те осъзнават, че имат огромна отговорност, която е свързана с перспективите, които стоят пред тях. За да не допуснете грешки и за да сте сигурни, че ще можете да се доверите на наистина качествени и сигурни решения представяме mass.bg/плугове.

Основни критерии за избиране

Няма производител на земеделска продукция, който да не се ръководи от идеята за осигуряване на отлични добиви, качество на реколтата и ниски разходи. Това са приоритетите, които следва да вземете предвид, когато сте поставени пред взимане на решение относно покупката на плуг.

Насоките, които са от значение за постигането на заложните бизнес цели касаят прилагането на качествени критерии, които са определящи за подсигуряване на надеждни и здрави плугове с перспективно използване. Основните са:

 • Избиране на модел, който е предназначен за обработка на съответния вид култури;
 • Осигуряване на прикачен инвентар, гарантиращ спазване на технологичния прогрес;
 • Постигане на отлична производителност;
 • Инвентар, приложим и синхронизиращ се т теглещата машина;
 • Опционален контрол на разходите и други.

Ето от това е необходимо да се ръководите, когато сте поставени пред взимане на решение, което да ви осигури пълноценна работа и качествено обработване на почвата.

Видове

плугАсортимента, предоставен от българския производител MASS е огромен. Основното, което е важно да предвидите преди да инвестирате в такъв тип продукти е, че всеки се характеризира със своите технически особености и параметри. За да се обработи конкретно количество земеделска площ е необходимо да сте наясно с агротехническите мероприятия важни за дадения вид култура. Съществено значение в случая има определянето на вида плуг.

Сред гамата решения на MASS се отличават:

 • Навесно-обръщателни;
 • Полу-навесни;
 • Конвенционални;
 • Олекотени;
 • С хидравлична защита;
 • С пружинна защита и други.

Винаги се водете от това на какво натоварване ще подлагате инвентара за да можете да изберете този, който би бил наистина перспективен, здрав и надежден спрямо потребностите на стопанството ви.

Компанията предлага на своите клиенти безупречни идеи и решения, на които да се доверите с оглед на това да разчитате на помощни средства, които да осигурят идеални условия за работа.