СЪВЕТИ ЗА ИНТЕРИОРЕН ДИЗАЙН, С КОИТО ГАРАНТИРАНО ЩЕ ВПЕЧАТЛИТЕ ГОСТИТЕ СИ

Създаването на вдъхновяващ интериорен дизайн, който прави добро първо впечатление на гостите, е нещо, което всеки собственик на жилище иска. Какво по-хубаво от приятното усещане при ахването на Вашите гости, докато се възхищават от впечатляващия Ви дом?

За да Ви помогнем да постигнете този ефект, поискахме експертното мнение на специалисти в областта. С помощта и съветите на дизайнера на студио за интериорен дизайн Моми Студио – Антония Саранеделчева, с лекота ще постигнете блестящ и разкошен дизайн, пред който никой няма да остане равнодушен.

ЗАКАЧЕТЕ ИНТЕРЕСНИ ПОЛИЛЕИ

Осветлението може да подобри или развали дори най-добрия интериорен дизайн. Ако искате да впечатлите гостите с вълнуваща визия на дома си, не забравяйте да подберете осветителните тела правилно. Висящите лампи са най-добрият избор за модерен интериорен дизайн. Но не забравяйте да окачите нещо, което е с изключителен и необичаен вид – полилеи, който привличат вниманието и може да предизвикат визуален фокус нагоре.

ПОМИСЛЕТЕ ЗА ПРОЕКТ БЕЗ СТЕНИ

Ако искате да създадете силно въздействие, специалистите препоръчват да помислите за проект с отворен план, ако това е възможно. Този тип интериорен дизайн ще направи Вашия дом да изглежда по-просторен, отколкото всъщност е.

ДОБАВЕТЕ МАЛКО ПРИВЛЕКАТЕЛЕН БЛЯСЪК

Една от най-безупречните идеи за интериорен дизайн, която можете да приложите в дома си, е да добавите красив блясък, като използвате кристални аксесоари, бронзови мебели или декоративни елементи, изработени от месинг или неръждаема стомана. Тези впечатляващи идеи ще оставят Вашите гости без дъх в момента, в който преминат през прага Ви.

УКРАСЕТЕ С ГОЛЕМИ РАСТЕНИЯ

Растенията са чудесен начин да направите дома си открояващ се, независимо дали ще ги поставите отвън или вътре. Ако искате Вашият интериорен дизайн да изпъква, украсете стаите си с големи саксии. Подредете няколко растения в коридора или във всекидневната. Освен това, те не са много скъпи и няма да повлияят на определения Ви бюджет.

ОБЛЕЧЕТЕ СТЕНИТЕ СИ

Поставянето на тапети все повече се превръща в тенденция. За да впечатлите гостите си, украсете стените си с тапети, които имат атрактивни и необичайни шарки, цвят и дизайн. Можете да изберете абстрактни основни форми, които са вдъхновени от природата или други цветни дизайни, които ще превърнат стените Ви в красиво произведение на изкуството.

ИЗБЕРЕТЕ БЯЛА ДОГРАМА

Независимо от цвета, който сте избрали за Вашия интериорен дизайн, помислете за поставянето на ослепително бяла дограма. Това ще създаде сладък контраст между ярко оцветените стени и тъмните дървени подове. Също така ще осигури традиционен вид, примесен със свежест и елегантност.

 

ИНВЕСТИРАЙТЕ В ПРЕДМЕТИ НА ИЗКУСТВОТО

Картините могат да Ви помогнат да зададете цветовата палитра на своя интериорен дизайн. Гостите Ви със сигурност ще изпитат страхопочитание, когато видят няколко изразителни творби, окачени на стената Ви.

ИЗБЕРЕТЕ ЦВЕТОВЕ, КОИТО ВДЪХНОВЯВАТ

Не забравяйте, че изборът Ви на цвят може да подпомогне или попречи на Вашите идеи за интериорен дизайн. Внимателно съчетавайте тоновете. Ако искате декора да изпъква, не се придържайте към неутралите нюанси, тъй като те са прекалено фини и няма да се отличават. Вместо това изберете цветни модели, които са естетически привлекателни и приятни за очите.

ПОДРЕДЕТЕ АТРАКТИВНИ СТОЛОВЕ В БЛИЗОСТ ДО ВРАТАТА

Възможността за сядане близо до входната Ви врата има две цели. Освен, че ще впечталявате с тях гостите си, можете да ги използвате, докато обувате или сваляте обувките си. Можете да поставите няколко стилни стола в допълващи се цветове или красив диван или пейка. Каквото и да изберете, не забравяйте да инвестирате в обзавеждане, което ще направи добро мигновено впечатление на посетителите Ви.

ВКЛЮЧЕТЕ УНИКАЛНИ ДИЗАЙНИ

Ако нямате нищо против да харчите повече за интериорната си декорация, помислете да инвестирате в мебел по поръчка, която да е с наистина уникален дизайн. Направете я фокусна точка на Вашата вътрешна украса и я поставете в зона, която гостите Ви лесно ще забележат. Например, можете да актуализирате хола си с шкафче с формата на зигзаг или с масичка за кафе. Тези декоративни елементи със сигурност ще оставят гостите Ви вдъхновени и впечатлени.

ПОСТАВЕТЕ НАСТИЛКИ ОТ ТВЪРДО ДЪРВО

Чудесен начин да удивите гостите си е като инсталирате стилни и елегантни настилки от твърда дървесина, които се срещат сравнително рядко в домашните интериори. Може да се наложи да наемете професионални изпълнители за монтажа, но тази добавка във Вашия интериорен дизайн си заслужава инвестицията. Въздействието на този класически стил подови настилки е не само великолепно, но и със сигурност ще увеличи стойността на дома Ви.