За локално или централно парно отопление се нуждаете от правилните радиатори

избор на радиатор

За нито едно домакинство не е изненадващо, че през отоплителния сезон над 80 % от месечните разходи са именно за осигуряване на топлина и уют. Разбира се тези разходи в определени случаи могат да бъдат в различни граници, тъй като се използват разнородни варианти – отопление с радиатори за парно, климатици, други електрически уреди, газ, твърдо гориво и други. Рентабилността и икономиите, които могат да бъдат постигнати до голяма степен се отнасят до това какви са начините за разпространение на топлината. Много домакинства, които се отопляват на парно ще потвърдят, че точно по този начин успяват да се справят цялостно със студа във всяка стая. Радиаторите са онези ефективни тела, на които разчитате да разпространят затоплената флуидна течност и да повишат температурата на въздуха в помещенията, в които са инсталирани.

Радиатори за парно – експлоатация

Независимо дали ползвате централен източник като ТЕЦ или пък разчитате на локална отоплителна инсталация то радиаторите са изключително важен източник, на който да разчитате за ефективно  и качествено топлоотдаване. Обикновено радиаторите се подменят при следните причини:

  • Инсталацията е твърде стара и неефективна;
  • Телата са корозирали и създават ежедневни предпоставки за течове и наводнение;
  • Ще правите цялостен или частичен ремонт и старите радиатори не се вписват в новата интериорна концепция.

Логично е да потърсите какви решения се предлагат в Интернет пространството, тъй като именно по този начин ще придобиете реален ориентир за сумата, която ще инвестирате за радиатори – https://www.balkanenergy.bg/ е мястото, където определено ще се изненадате от добрите оферти.

Качеството на топлината, която ще постигнете в дома си е различна. До голяма степен тя зависи от типа на радиаторите. Именно заради това, че са неправилно избрани и жилището не е добре изолирано може да се отчетат дори 70 % загуби на топлина. Едва ли искате за плащате за нещо, което буквално излита през прозореца ви? Точно затова ви представяме вариантите, които ви очакват в каталога на Balkan Energy.

Видове радиатори за парно –предимства и недостатъци

Няма формула, която да бъде идентична като средство за осигуряване на топлина на различните видове площи, които желаете да бъдат отоплявани. Важни са въпросите, които всеки потребител си задава относно качеството и ефективността на различните видове радиатори. Тъй като всеки имот е със строго индивидуални топлинни показатели е напълно естествено да са потърси конкретно решение, с което човек може да оптимални условия за живот, регулиране и контрол на отоплителните разходи.радиатор

Видовете радиатори, с които се изграждат отоплителни системи се фокусират върху четири основни варианти като това класифициране е фокусирано главно спрямо материала, от който са изработени тези тела:

  • Радиатори от чугун

Предимства: евтини са, издържат на много високо налягане, могат да бъдат ползвани във всякакъв вид помещения.

Недостатъци: чугуна е чуплив материали поради това ребрата на радиаторите се удебеляват, а това води до по-високо тегло. Телата са с нисък процент на топлоотдаване;

  • Биметални

Предимства: издържат на високо налягане, подходящи са за всякакви помещения, значително по-висок коефициент на топлоотдаване имат, по-елегантни са като дизайн.

Недостатъци: по-скъпи са от останалите видове радиатори за парно;

  • Алуминиеви

Предимства: това са радиаторите, които към настоящия момент са едни от най-препоръчваните от Balkan Energy. Качествата им спрямо останалите видове наистина са изключително приемливи. Те са с много висок процент топлоотдаване, леки са, лесни са за монтаж, имат елегантна и изтънчена форма и дизайн. Могат да бъдат приложени както в нискоетажни така и високоетажни инсталации с парно отопление.

Недостатъци: по-чувствителни са на високо налягане;

  • Стоманени

Предимства: издържат на високо налягане, добър процент на топлоотдаване, адаптивни към всякакви пространства, надеждни.

Недостатъци: в зависимост от типа на стоманата е възможно да корозират. Цените при по-качествените модели са доста високи.

Balkan Energy представя на вниманието ви богата гама от доказани решения. Сега е момента да се възползвате от тях онлайн.