Защо не бива да правите компромиси с почистването на мокета в дома

мокет

В имотите, при които се използват подови настилки от мокет е необходимо да се приложи професионално периодично почистване. Процедурата се извършва с помощта на машини, които са от ново поколение, щадящи и високоефективни. Много домакинства смятат, че е достатъчно да пуснат прахосмукачка за да отстранят натрупания прах. Това се оказва недостатъчно предвид факта, че фини наслоявания се образуват във вътрешността на тъканите, което изисква професионална намеса. Разликата между машинното пране и поддръжката, която извършвате с прахосмукачка за битви нужди е огромна. Професионално почистване на мокети Пловдив ще разкрият за нашите читатели кои са причините да не пренебрегвате доказаните методи, които ще гарантират спокойна и здравословна среда в дома ви.

Професионални методи с гарантиран ефект

Поддръжката на мокети изисква да се приложи опит, умения и помощни средства, които могат да осигурят надежден краен резултат. Сред най-популярните са:

  • Екстракция. Целта на този начин на почистване е да се осигури дълбочинно третиране. Прилага се впръскване на разтвор с вода и препарат и след това се изсмуква. Неудобството при този метод е, че ще се наложи да изчакате мокета да изсъхне добре преди да започнете да го използвате;
  • Машинно пране. Много добър вариант, който е приложим както за локални места, които са силно замърсени така и за третиране на по-големи пространства. Съвременните машини освен изпиране гарантират и отлично подсушаване, което позволява непосредствено след процедурата да ходите по настилката;
  • Полу-сухо почистване. Това е ръчен метод, който се прилага твърде рядко поради това, че е приложим за малки участъци с прекалено сериозно замърсяване.

При всички способи се наблюдава много добър ефект, което безспорно би ви гарантирало бързо, експертно и сигурно освежаване на меките подови настилки в дома ни.

Създайте прекрасна здравословна среда

почистванеДори ежедневно да полагате усилия при поддържка на пода то меките подови настилки са изключително капризни. Невидимите фини прашинки се натрупват в дълбочина и е много трудно да бъдат отстранени с обикновена прахосмукачка. Съветите, които дават от Евроклиър на своите клиенти е да се ориентират към използване на професионална услуги. Приоритетите, които се гарантират се отнасят до:

  • Основно и детайлно почистване на мокета;
  • Пране с висококачествена професионална техника;
  • Осигуряване на здравословна среда за живот особено в домакинства, в които има хора с алергии;
  • Намаляване на домашния прах.

Основателни са аргументите, които биха ви насочили към използване на професионална услуга за почистване на мокет. Много по-чисто и комфортно ще бъде в дома ви в случай, че ангажирате специалисти, които гарантират отличен краен резултат.