Знаете ли как да изберете корнизи

окачване на завеси

Характерно за окачването на завеси чрез корнизи е, че придават една класическа елегантност на помещението. Декорирането на прозорците като цяло се приема като завършек, на който домакинството разчита да осигури оптимален уют и дискретност. Затова правилната инвестиция в такива компоненти, които се използват за закачване на пердета и завеси идва да покаже специалното ви отношение към детайлите. Представяме на вашето внимание днес корнизи от curtains.bg, тъй като в каталога на търговеца можете да се запознаете с иновациите в сектора както и огромния набор от идеи, които да приложите във вашия дом.

Избор съобразно спецификацията на компонента за окачване

Не всеки тип корнизи биха паснали във всяко едно помещение. Тук не става въпрос за универсални средства за окачване на завеси и пердета. Когато се търси ефективен способ за оформянето на практично и интересно аранжиран кът това, от което следва да се възползвате са разнообразието от възможности за корнизи.

Спецификациите, които биха допринесли за вашия идеален интериор са:

  • Дължина на корниза;
  • Форма на основата;
  • Материал за изработка;
  • Цвят;
  • Начин на окачване – таван, стена;
  • Издръжливост на тегло.

Това са основни приоритети, които са показателни, че съобразявайки се с детайлите можете да инвестирате в наистина добър вариант, който не само да се приспособи в пространството, но и да предостави качествен аспект в декорирането.

Видово разнообразие

двурелсови корнизиИма някои специфични особености, които гарантират благоприятно въздействие върху аранжирането на интериора. Корнизите се отличават по видовата си класификация и то не само предвид изложените по-горе показатели. За идеална и хармонична атмосфера имате опция да изберете измежду:

  • Огъващ се. Много интересна версия, която ще ви позволи за монтирате корниза дори да има някакви извивки около прозореца;
  • Според броя на каналите. С един, два или три канала да изберете? Въпросът е в това се концентрирате върху продукт, съобразен с типа на завесите, които ще окачвате;
  • Декоративен тип тръба с ефектен завършек;
  • Еднорелсов стандартен и други.

Тази огромна гама от решения не е създадена на случаен принцип. Когато се декорира дадено помещение със завеси и корнизи, на които те да бъдат окачени то със сигурност трябва да направите правилна преценка. На практика цялостната ви концепция е зависима от начина, по който ще поставите декорацията за прозорци.

За спални, всекидневни, детски стаи, трапезарии – избора безспорно е необходимо да бъде формулиран както върху предназначението на помещението така и според вида на пердетата, на които ще разчитате. С гамата предложени на curtains.bg сега можете да си гарантирате отличен резултат.