Лечение с кислород под налягане в барокамера

При развитието на каквато и да е болест, дефицитът в появата на биологична енергия под формата на АТФ играе решаваща роля. Поради тази причина е трудно да се намери такова заболяване, при което не би било подходящо предписването на лечение с кислород под налягане.

 

Затова профилактично лечение с кислород под налягане в барокамера се предписва на всички пациенти, страдащи от сърдечно-съдови заболявания и повишена метеочувствителност (световъртеж, отпадналост, болки в ставите, леко замайване, тревожност). Редовният престой в барокамерата предпазва от:

 • инфаркт,
 • кръвоизлив,
 • остри респираторни заболявания.

Основни предимства на лечението с кислород под налягане:

 • Повишава имунитета;
 • Намалява риска от инфаркт на миокарда и инсулт;
 • Облекчава главоболието, подобрява паметта;
 • Облекчава хроничната умора, стреса и безсънието;
 • Нормализира кръвното налягане;
 • Елиминира токсините от тялото;
 • Ускорява възстановяването на тялото и заздравяването на рани след наранявания и операции;
 • Увеличава броя на стволовите клетки, забавя стареенето на тялото;
 • Укрепва косата, ноктите и костите;
 • Намалява отока, възпалението и облекчава признаците на остеоартрит.

 

Приложение на метода при различни заболявания.

Инсултни заболявания

Лечението с кислород се предписва при исхемичен и хеморагичен инсулт, като то е придружено от по-значим терапевтичен ефект  в сравнение с традиционното лечение на вътремозъчен кръвоизлив. Престоят в барокамерата води до пълно възстановяване на 80% от пациентите след остър вътремозъчен кръвоизлив с умерена тежест, както и до забележимо възстановяване на функциите при пациенти след тежък кръвоизлив. Използването на кислород по време на острата фаза на инсулт е придружено от пълно възстановяване на изгубените функции. Смъртността при тежки вътремозъчни кръвоизливи е значително намалена.

 

Комплексното лечение в камера с хипербарно налягане в комбинация с патогенетична терапия е придружено от намаляване на тежестта на патологичните симптоми на церебрална парализа на всяка възраст. Използването на нормоксична терапевтична компресия (лечение в барокамера под леко свръхналягане в комбинация с антиоксиданти, участващи в полезната консумация на кислород) позволява да се възстанови преминаването на кръвта през мозъка и нейната независима регулация, което спомага възстановяването на изгубените функции. Нивото на интелигентност и паметта се увеличават, речта се подобрява, силата в крайниците се увеличава, тежестта на хиперкинезата намалява и мускулният тонус се нормализира.

Автоимунни заболявания

Резултатите са уникални при автоимунни заболявания и продължителни инфекции. При множествена склероза нормоксичната терапевтична компресия в комбинация със съвременно антивирусно лекарство предизвиква стабилна ремисия дори при прогресиращо заболяване. Кислородното лечение дори ви позволява да възстановите енергийния метаболизъм, подобрявайки микроциркулацията и имунитета, което от своя страна дава възможност не само да се изключат признаците на остро заболяване, но също така може да допринесе за по-лесното му протичане.

 

Лечението на остеохондроза е преди всичко възстановяване на кръвоснабдяването в междупрешленните дискове и възобновяване на микроциркулацията в тях. Използването на кислород под налягане също се оказа много ефективно при лечението и профилактиката на остеохондроза и радикулит. При тежки форми на радикулит методът се използва в интегриран подход, насочен към:

 • намаляване на отока на увредения нерв,
 • подновяване на проводимостта на невроните,
 • подобряване на нервния трофизъм,
 • намаляване на автоимунното възпаление.

Хипертония

При лечение на високо кръвно налягане, в 100% от случаите, кръвното се нормализира и ходът на заболяването се променя. Редовният престой в камерата с налягане позволява артериалната хипертония да изключи такива сериозни усложнения като инфаркт и инсулт. Особено внимание трябва да се обърне на хипертонията с нарушена бъбречна функция, тъй като този вид увреждане често е основната причина за сериозни хипертонични усложнения като инфаркт и инсулт. Такива пациенти се нуждаят от редовна терапия с кислород под налягане в комбинация със сложно лечение, поне 3-4 пъти годишно. По този начин може значително да се подобри кръвоснабдяването на бъбреците, което е ключов фактор за стабилния терапевтичен ефект, постигнат по този метод.

Мигрена

Използването на хипербарна терапия с кислород при мигрена помага на по-голямата част от пациентите да премахнат напълно (особено с интегриран подход към лечението) пристъпите на мигрена. Постигнатият по този начин дългосрочен терапевтичен ефект, както и изчезването на пристъпите на мигрена, са свързани с възстановяването на енергийния метаболизъм и микроциркулацията. Постоянното нормализиране на енергийното освобождаване в клетката след 8-12 процедури се дължи на факта, че през този период има пълно заместване на митохондриите в клетките.

Спортна медицина и профилактика

В областта на спортната медицина, процедурите с кислород под налягане помагат за подобряване на физическата форма на спортистите и ускоряват възстановяването им след натоварване. Методът се препоръчва за всички пациенти с повишена метеочувствителност, главоболие, световъртеж – както като средство за общо укрепване на здравето, така и за предотвратяване на патологично стареене. Ако имате съмнения дали можете да се възползвате от лечението с кислород под налягане в HBO Medical Support Center можете спокойно да се консултирате със специалистите работещи в центъра и те ще ви препоръчат подходящите процедури спрямо вашето състояние.